Colofon

Apache wordt mogelijk gemaakt door een klein team journalisten en administratieve medewerkers. Zij worden hierin bijgestaan door tal van freelancers, gastauteurs, een Raad van Bestuur en een een netwerk van binnen- en buitenlandse nieuwsmedia.

colofon

Karl van den Broeck

Hoofdredacteur / karl@apache.be

Karl van den Broeck is journalist sinds zijn twintigste. Eerst achttien jaar bij De Morgen, dan vijf jaar als hoofdredacteur bij Knack en sinds 2011 freelance. Tussendoor maakt hij tentoonstellingen en schreef hij een boek waarin hij probeert te verklaren waarom we nog altijd de indianen willen redden. Sinds 2014 is hij deeltijds Agora-coördinator bij BOZAR.

Zijn bijzondere interesse gaat uit naar cultuur (en dan vooral literatuur), politiek en geschiedenis.

Jan Walraven

Redactiecoördinator / jan.walraven@apache.be

Jan Walraven schrijft sinds 2015 voor Apache. Behalve journalist is hij ook redactiecoördinator bij Apache. Zijn eerste boek, ‘De diefstal van de eeuw’, over privacy en de tentakels van technologie, verscheen in 2018 bij Van Halewyck.

Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de ecologische crisis en de oorzaken ervan, de greep van technologie op onze maatschappij, en de rol van media.

Charlotte Timmermans

Eindredacteur / charlotte.timmermans@apache.be

Charlotte Timmermans is filmjournalist en eindredacteur bij Apache. ...

Haar bijzondere interesse gaat uit naar ...

Tom Cochez

Onderzoeksjournalist / tom@apache.be

Tom Cochez is licentiaat criminologie. Hij werkte van 1997 tot 2008 voor De Morgen, waar hij vooral gezondheidszorg, sociale zaken en milieu volgde en zich verdiepte in de politieke partijen Vlaams Belang en Groen. In 2008 koos hij ervoor om opnieuw op freelance basis te werken voor onder meer ook Knack en Humo. Een jaar later stond hij mee aan de wieg van De Werktitel, het latere Apache.be.

Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de wereld van het vastgoed, extreemrechts en (officiële en officieuze) machtsstructuren.

Steven Vanden Bussche

Onderzoeksjournalist / steven@apache.be

Steven Vanden Bussche studeerde geschiedenis aan de UGent waarna hij les gaf in het secundair- en volwassenonderwijs. Sinds 2005 werkt Steven als journalist. Eerst als regiocorrespondent voor Het Laatste Nieuws en de VRT, daarna zeven jaar voor het persagentschap Belga. Sinds augustus 2017 werkt Steven voltijds voor Apache.

Zijn bijzondere interesse gaat uit naar landbouw en leefmilieu, publieke eigendommen, middenveld, en het belang van lokale en regionale journalistiek.

Paul Gebruers

Onderzoeksjournalist / paul@apache.be

Paul Gebruers ruikt het nieuws van ver en kijkt graag over de muur. Puzzelstukjes reconstrueren en tanden zetten in moeilijke dossiers en beleidsitems. Van justitie tot samenleving.

Zijn bijzondere interesse gaat uit naar justitie, socio-economische items, media en Europa.

Frank Olbrechts

Onderzoeksjournalist / frank@apache.be

Na een studie Arabisch en Hebreeuws verdiepte Frank Olbrechts zich in de hedendaagse Arabische literatuur. Hij combineerde dit met een taak als lesgever in het Hoger Onderwijs en het Volwassenenonderwijs.

Zijn bijzondere interesse gaat uit naar openbare debatcultuur, cultuur- en erfgoedbeleid, identiteits- en diversiteitsproblematiek, militantisme/activisme en internationale politiek.

Bram Souffreau

Zakelijk coördinator / bram@apache.be

Bram is journalist sinds 2000. Hij werkte als redacteur bij Metro en webredacteur bij Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Als coördinator tekende Bram het ActuaNet-initiatief bij Concentra mee uit. Hij hield sinds 2001 de weblog Kapingamarangi.be bij, gaf cursussen ‘Schrijven voor het web’ en werkte mee aan Internetjournalistiek.be.

Zijn bijzondere interesse gaat uit naar online journalistiek, internet, IT, internationale politiek, mensenrechten en elektronische muziek.

Annelien Van Roey

Marketeer / annelien@apache.be

Annelien studeerde Communicatiemanagement en -wetenschappen en is sindsdien aan de slag als marketeer. Bij Apache neemt ze ook een deel van de administratie voor haar rekening.

Haar bijzondere interesse gaat uit naar socio-economische thema’s en de ecologische crisis.

Katrien Scheir en Kim Duchateau

Huiscartoonisten

Charlotte Schoofs, Dirk Van Esbroeck, Georges Timmerman, Ilse Roosens, Jan Vangrinsven, Jo Baert, Marc Bosschaert, Peter Bosmans en Pieter Goiris

Leden Raad van Bestuur

Ons netwerk

Apache werkt samen met een netwerk van binnen- en buitenlandse nieuwsmedia die eveneens dieper graven. We nemen hun beste stukken over, of werken samen aan onderzoeken. Zo krijg jij nog meer steengoede onderzoeken en kritische analyses te lezen.

Vrienden van Apache

De Vrienden van Apache zijn een groepje gemotiveerde coöperanten en leden. In hun vrije tijd geven ze Apache een duwtje in de rug.

Dat doen ze op verschillende manieren: flyeren op events, klusjes klaren, inspringen als vrijwilliger op Apache-evenementen of Apache bij een ruim publiek bekend maken.